Å VÆRE EN AV GJENGEN.

Det å finne sin gjeng, sin flokk som liker det samme, er viktig for oss. Noen vi kan snakke sammen om at dette er det beste, slik er det vi liker å ha de, de andre er så rare for de liker …..

Så familiene vi er født inni vil det kanskje være, vi liker slikt vi, dette gjør vi sammen. Noen ganger stemmer det ikke, foreldre som er svært aktive og trener mye, har mange venner og stort nettverk mens de har fått et barn som liker bedre å være i ro og fred, trives godt i eget selskap. Eller omvent.

Vi har mange måter å finne meningsfeller, facebook grupper, interessegrupper og teste ut intersser med å starte motorsykkel, sykkel, fjell gåing, bokklubb, strikkegrupper, de er mye å velge i, men er folka i gruppen folk som vi liker å være sammen med? 

Kanskje det er best å teste ut forskjellig, eller starte med det sammen som de folka som vi kjenner litt og virker som hyggelige holder på med?

Det er når vi må gå på akkord med sine egne interesser og ønsker, for å bli en del av gjengen, det blir vanskelig.  Slik har vi det, slik gjør vi det, slik snakker vi sammen og du må  gjøre det samme som oss om du skal være en av gjengen. Slik er det bare!!

Sliter en med sosialt samspill, kan ikke det, da får en et større problem. 

Mer om samspillsferdigheter..

Jobbe med det sosialt samspill og få utvidet sin kompetanse på dette er en del av det å gå i terapi. Gestalt terapi bygger på det sosiale, hvordan gjør vi det sammen, hvordan samspillet er og hvordan bidra inn til å få et bedre samspill.  

Unge mennesker kan spesielt slite med dette. Det skapes et gruppepress.  Drikke press, for eksempel er et typisk, og oppstår fort i dette landskapet. Er du med oss, må du gjør det sammen som oss. Eller så er du ikke en del av gjengen. 

Men jeg tenker at det også skjer i alle aldersgrupper. Det er et drikke press, både i Norge og kanskje spesielt i Spania. Hvor alkoholen i tillegg er billig og lett tilgjengelig over alt. 

Kan vi være sammen og kose seg, uten å drikke? Hva grunn har du ikke ville ta et glass eller tre med oss? Sammen med god mat, hyggelig selskap i solen?

Hva med dem som har fått et problem med alkohol? Får de være en del av gjengen om de må slutte å drikke? Støtter vi dem eller er det deres problem og da få de holde seg borte fra de sosiale laget.

Vi mennesker lar oss påvirke av det som skjer rundt oss været, lyse, kulden eller varmen, men også hverandre. Det er ikke for ingen ting vi gleder oss over å bo i Spania i perioder.

Nå er våren kommet til Norge, det er fortsatt kalt, men fuglene har begynt å synge, snøklokkene blomstrer og de som liker å gå på ski reiser til fjellet og finner snøen, andre leter etter våre tegn og drømmer om sommeren. Det er mye skisport på TV og for de som er veldig glad i det er det en fest, for andre er det ” er det ikke noe annet på TV?”